Ga terug
+ servings
Bacalhau à Gomes de Sá - Salinto.nl

Bacalhau à Gomes de Sá

Een overheerlijk bacalhau recept dat vooral voor Pasen héél populair is in Portugal!
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Portugese keuken
Trefwoord: Bacalhau
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Ontzoutingstijd: 1 dag
Totale tijd: 1 dag 40 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • pan
  • koekenpan
  • mengschaal
  • ovenschaal

Ingrediënten

  • 500 gram bacalhau
  • 400 gram aardappelen
  • 4 blaadjes laurier
  • 4 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 4 eieren
  • zwarte olijven naar smaak
  • peterselie naar smaak
  • olijfolie naar smaak
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Instructies

  • Als je gedroogde bacalhau gebruikt, dan doe je die een dag van te voren ontzouten (wellen). Als je diepgevroren al ontzoute bacalhau gebruikt kan je dit natuurlijk overslaan.
  • Was de aardappels
  • Snijd de aardappels met schil in redelijk grove blokken
  • In een pan met 3 tot 4 liter water kook je de aardappels en de stukken bacalhau met 2 blaadjes laurier en peper ongeveer een kwartiertje
  • Haal het vel en eventuele graten van/uit de bacalhau en lamineer/snipper dit in grove stukken, bewaar dit even in een mengschaal
  • Snijd de uien in halve maantjes en de knoflook in fijne plakjes
  • Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan met de 2 overgebleven laurier blaadjes
  • Als alles mooi goudbruin is voeg je de aardappels en de bacalhau toe
  • Roer dit voorzichtig door
  • Schep alles over in een ovenschaal en leg dit een kleine 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180℃
  • Kook in de tussentijd je eieren
  • Als alles goed warm is kan je de ovenschaal uit de oven halen en je gerecht decoreren met de eieren (in plakjes of in kwarten), de zwarte olijven en de peterselie