Als je gedroogde bacalhau gebruikt, dan doe je die een dag van te voren ontzouten (wellen). Als je diepgevroren al ontzoute bacalhau gebruikt kan je dit natuurlijk overslaan.
Was de aardappels
Snijd de aardappels met schil in redelijk grove blokken
In een pan met 3 tot 4 liter water kook je de aardappels en de stukken bacalhau met 2 blaadjes laurier en peper ongeveer een kwartiertje
Haal het vel en eventuele graten van/uit de bacalhau en lamineer/snipper dit in grove stukken, bewaar dit even in een mengschaal
Snijd de uien in halve maantjes en de knoflook in fijne plakjes
Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan met de 2 overgebleven laurier blaadjes
Als alles mooi goudbruin is voeg je de aardappels en de bacalhau toe
Roer dit voorzichtig door
Schep alles over in een ovenschaal en leg dit een kleine 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180℃
Kook in de tussentijd je eieren
Als alles goed warm is kan je de ovenschaal uit de oven halen en je gerecht decoreren met de eieren (in plakjes of in kwarten), de zwarte olijven en de peterselie